BuurBQen met AirQon

Je eigen elektrische auto ter beschikking stellen aan een festival, zodat het festival de stroom kan gebruiken om het bier koud te houden of maaltijden te bereiden. Als het aan het Bredase project AirQon ligt, is dat de toekomst. De jaarlijkse barbecue van Ulvenhout Urban Open kreeg daardoor dit jaar een andere bite: de groentes werden gegrild op een elektrische barbecue. Buurauto Breda, partner van het project AirQon, stelde daarvoor een auto beschikbaar.

Project AirQon is een veelbelovend duurzaam project geïnitieerd door Gemeente Breda. Het project wil dieselaggregaten, die gebruikt worden op evenementen voor stroomvoorziening, vervangen door duurzame stroom van elektrische auto’s, het liefst van bezoekers. Op die manier wil AirQon de CO2-uitstoot terugdringen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de festivalbezoekers en omwonenden.

Ulvenhout Urban Open

Zondag 30 juni was de 10e editie van Ulvenhout Urban Open. Een golftoernooi in het Ulvenhoutse groen en haar straten. De holes lopen door het hele dorp; van perken tot weilanden en zelfs de molen van Ulvenhout is onderdeel van het parcours. De dag wordt ieder jaar afgesloten met een borrel en een barbecue in de Pekhoeve. Die barbecue bestond tot voor kort uit grote lappen vlees geroosterd boven kolen. Dit jaar zetten de organisatoren een duurzame stap en was er ook een elektrische barbecue.

BuurBQ
Courgettes en champignons zorgden dit jaar voor een andere bite; die werden gegrild op de twee elektrische barbecues. De stroom daarvoor werd geleverd door een auto van Buurauto. Buurauto levert volledig elektrische deelauto’s, auto’s die je deelt met je buren. Bij de Pekhoeve in Ulvenhout staan twee Buurauto’s die met een App op je smartphone zijn te reserveren en te gebruiken. In Breda staan 14 Buurauto’s bij verschillende standplaatsen in de buurt.

Van Breda Barst tot BuurBQ
Begin februari 2019 vond de officiële launch van het project plaats. AirQon stond al op diverse evenementen in Breda met kleine installaties. De looptijd van het project is 3 jaar, daarom zal AirQon het komend festivalseizoen veelvuldig te zien zijn in Breda.

Wil je op de hoogte blijven van dit project of lid worden van de community? Meld je aan als supporter van AirQon

 

 

AirQon wordt mede gefinancierd door de European Regional Development Fund door de Urban Innovative Actions Initiative.