In AirQon werken 10 partijen samen met als ultieme doel de luchtkwaliteit te verbeteren. Maar wie zijn die partners? En waarom doen ze mee met AirQon? Vandaag stellen we je voor aan Mark van den Bergh van ihomer.

ihomer heeft een systeem dat met de ontladers en afnemers communiceert

“ihomer bestaat 12,5 jaar en opereert met vier zelfsturende teams in de IT-wereld. Wij ontwikkelen onder andere software die de communicatie voor elektrisch vervoer (EV) regelt, van laadpunt tot verrekening. Ook werken we aan een backoffice voor aansturing van batterijcontainers”, vertelt deelnemer Mark van den Bergh.

“Wij zijn bij AirQon betrokken geraakt, omdat we sterk zijn in de wereld van elektrisch vervoer. We kennen de potentie ervan en hebben de expertise in hoe dingen optimaal functioneren op dat gebied.

Bij AirQon wordt energie uit elektrische auto’s gebruikt om evenementen te voorzien van stroom, als vervanging van dieselaggregaten. De energie wordt door middel van een speciaal laadpunt dat ook kan ‘ontladen’ uit de auto gehaald. ihomer heeft een systeem ontwikkeld dat met de ontladers en afnemers kan communiceren. In dit systeem kun je eigenaren van elektrische auto’s die een evenement bezoeken aanmelden. Je kunt er ook aangeven hoeveel stroom die auto nodig heeft om na de gedeeltelijke ontlading nog naar huis te kunnen rijden. Dat proces monitoren wij met ons systeem.

Uiteindelijk kun je dit systeem koppelen aan een beloning, bijvoorbeeld: als je je auto minimaal 6 uur beschikbaar stelt om het evenement te vergroenen, krijg je VIP-toegang. De evenementorganisator krijgt via ons systeem achteraf ook een overzicht van hoeveel stroom, op welk moment, waarvoor is gebruikt. Daar kun je de volgende editie je voordeel mee doen.

Dit valt goed uit te breiden met zonne-energie en batterijopslag voor andere activiteiten dan evenementen. Overdag laad je de elektrische auto’s op met zonne-energie en ’s avonds kun je die vervolgens benutten. Wij kunnen de exacte stroomopwekking en -behoefte goed
in kaart brengen.”